O familie trăsnită

Comedie muzicală

Adaptare după un text de George Mihalache

prețul unui bilet

Prețul biletului

32,4 lei | 21,6 lei

Muzica:
Eugen Dan Drăgoi

Regia:
Victor Zaharia

Distributia:

Mariana (soția) / Mariana Pisică
Mișu Georgescu (soțul) / Costel Donose
Nuțica (servitoarea) / Adina Lazăr 
Fănică Vârtej (asistentul) / Andrei Ardeleanu
Vasile Viva Villa (bucătar) / Paul Buța
George Miclescu Săbăoan (pictorul) / Alexandru Tatu
Aglaie (mătușa) / Florentina Andronic
Lidia (prietena Marianei) / Cristina Boghici

Scenografia:
Rodica Gherghinoiu

Asistent regie:
Paul Buța

Mișcare scenică:
Florentina Ștefan

Regia tehnică:
Iulia Radu

Sufleor:
Claudia Colceriu

Comedia muzicală “O familie trăsnită” vede din nou luminile rampei la Galaţi, după 30 de ani de la prima montare (1 februarie 1987). Atunci, cenzura comunistă a avut un cuvânt de spus până şi asupra titlului care a fost schimbat în „O familie ciudată” pentru a nu lăsa loc la interpretări sau trimiteri la … PRIMA familie a ţării. Spectacolul scris de George Mihalache şi I Dinescu s-a bucurat de un mare succes, jucându-se în peste o sută de reprezentaţii atât la sediu cât şi în deplasare, în toată ţara.

Din distribuţie făceau parte Sofia Şerban, Ion Şerban, Cicerone Ognef, Liviu Buşilă, George Ichim, Florica Budac, Ica Tudorie, Liliana Nichiteanu. Regia artistică a fost semnată de Nicolae Frunzetti, scenografia de Simion Mărculescu, coregrafia: Constantin Floriean, conducerea muzicală: Ury Schmidt.

După 30 de ani reluăm titlul în repertoriul teatrului, de această dată pe un text adaptat şi actualizat, muzica aparţinând compozitorului gălăţean Eugen Dan Drăgoi.

Vă propunem stimaţi spectatori un spectacol relaxant, în care situaţiile de tip quiproquo se împletesc perfect cu replicile spontane, pline de haz ale personajelor. Dorim astfel să aducem un strop de bună dispoziţie în sufletele dumneavoastră şi să plecaţi de la spectacolul nostru mai optimişti, mai veseli.

 

Director general: dr. Teodor Niţă

O comedie pentru toate vârstele, o poveste care se întâmplă în vacanţă, la mare, în căldura verii, când raţiunea se odihneşte iar simţurile pulsează, dornice de aventură. Deşi este cvasi-necunoscut, am fost surprins să descopăr în textul lui George Mihalache o structură şi un ritm de vodevil autentic, pe un calapod al comediei dell’arte, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate și servitori agili.

Demersul nostru artistic a constat în a adapta şi reinterpreta scenariul în stilul şi viteza comediei americane de la mijlocul secolului al XX-lea și de asemenea, de a dobândi exactitatea și precizia necesare pentru realizarea efectelor comice.

Suntem norocoşi să îl avem ca autor al muzicii pe Eugen Dan Drăgoi, care ne-a oferit raze provenite din minunatul lui univers muzical interior, concretizate în melodii complexe şi memorabile în acelaşi timp – ce poate fi mai greu de realizat? Secţia de revistă a Teatrului Muzical Nae Leonard are o tradiţie solidă, care merită continuată şi provocată în acelaşi timp, pentru a determina adaptarea ei la aşteptările publicului din ce în ce mai pretenţios şi mai cultivat cinematografic. Când toată lumea are acces nelimitat la filme de toate genurile, preocuparea noastră constantă este aceea de a crea şi oferi noi tipuri de experienţe şi aventuri emoţionale prin spectacolele realizate.

 

Regizor artistic: Victor Zaharia

 

 

( Victor Zaharia face parte din tânăra generaţie de regizori români, cu o pregătire artistică diversă. Începuturile educaţiei sale ca şi începuturile experienţei scenice sunt în domeniul muzicii, fiind absolvent al Colegiului Naţional de Artă « Octav Bancilă » din Iaşi, specializarea muzică (fagot), din 2001 evoluând pe scena Operei din Iaşi în calitate de artist liric. A absolvit două facultăţi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, în cadrul Universităţii Al.I. Cuza din Iaşi, secţia Pedagogie şi Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte din Iaşi, specializarea Regie de teatru, în prezent fiind masterand al aceleiaşi facultăţi, specializarea Artele spectacolului. În perioada 2011-2016, în calitate de asistent de regie a avut ocazia de a se perfecţiona colaborând cu regizori de renume internaţional precum : Andrei Şerban, Nicolaus Wolcz, Beatrice Rancea, Ognian Draganoff, Matteo Mazzoni, Karel Drgaci. Spectacole regizate : Don Juan moare ca toti ceilalti de T. Mazilu, Groapa cu nisip ţi Prima dată de M. Walczak, Micul prinţ de A. de Saint-Exupery, Pescaruşul de B. Akunin, Edgar cel cu paiete de S. Boulerice.)

duminică, 26 mai 2024 @ 18:30
18:30 — 20:30 (2h)

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

Detalii

Îți place? Partajează!