65 de ani…

Împlinirea a 65 de ani de teatru muzical aici, la Galați, reprezintă un eveniment unic, emoționant plin de aduceri aminte , pentru noi toți, artiști și spectatori.

De 65 de ani nu am lipsit niciun moment din viața gălățenilor, chiar și în ultimele luni, când, pandemia ne-a forțat să găsim noi variante de spațiu de exprimare artistică. Pe scenă sau în spațiul virtual am transmis mereu aceeași energie pozitivă, aceeași iubire de viață, aceeași grijă pentru sufletele sensibile ale auditorilor noștri.

La ceas aniversar, doresc tuturor colegilor și publicului nostru multă sănătate, liniște și armonie sufletească, bucurii și momente artistice memorabile!

Director general,
Dr. Teodor Niţă

Peste 300 de premiere

La 15 mai 1956 se înființează Teatrul de Operetă și Estradă Regional, ulterior numit Teatrul Muzical Galați, Teatrul Muzical „Nae Leonard” și ultima denumire: Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”.

Odată cu înființarea Teatrului de Operetă și Estradă în 1956, Galațiul a beneficiat de o instituție profesionistă de spectacole muzicale. În toți acești ani, pe scena liricului gălățean s-au format generații de interpreți care au dus faima acestei instituții în întreaga țară și dincolo de hotarele ei.

În anul 1972, exact în ziua când se împlineau 46 de ani de la mult prea timpuriul sfârșit al marelui tenor, pe scena teatrului a văzut luminile rampei premiera absolută a operetei „Leonard”. Acest emoționant gest de recunoștință și dragoste pentru cel ce dusese faima artei lirice românești până dincolo de hotarele țării, avea să se constituie într-un moment de mare emoție și vibrantă dăruire scenică pentru întregul ansamblu al teatrului. Tot atunci, Teatrul a primit numele marelui tenor Nae Leonard, denumit și „Prințul operetei”.

Până acum, în luminile scenei gălățene cortina s-a ridicat de peste 300 de ori pentru premiere. Aproape că nu există lucrări de mare popularitate ale artei lirice universale care să nu fi fost prezentate în mai multe variante de montare, alături de creații originale de mare interes.
În același timp, fiecare reprezentație cu spectacole din repertoriul curent reprezintă un eveniment, prin calitatea interpretării și redării scenice, dar și prin diversitatea proiectelor și genurilor muzicale abordate.

Repere

65 de ani de existență

Vă invităm să urmăriți o scurtă prezentare video despre o istorie plină de realizări și împliniri artistice remarcabile ale Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, în cei 65 de ani de existență, realizări ce au adus faima culturii gălățene, atât în plan național cât și internațional.

© 2021 Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” | Powered by WDT

Îți place? Partajează!