Jazz In The City

SEARĂ DE JAZZ

Aleea Cosmonauților

 

Mircea Tiberian & Nadia Trohin
invitat: Cătălin Milea
prețul unui bilet

Prețul biletului

32,4 lei  21,6 lei

p  i  a  n
MIRCEA TIBERIAN

v  o  c  e
NADIA TROHIN
s  a  x  o  f  o  n
CĂTĂLIN MILEA

 

Concert de Jazz
„Aleea Cosmonauților”

MIRCEA TIBERIAN – pian
NADIA TROHIN – voce
CĂTĂLIN MILEA – saxofon

Mircea Tiberian este un simbol al jazz-ului românesc contemporan, fiind pianist, compozitor, profesor și autor de scrieri despre muzică și artă.
Activitatea sa muzicală s-a materializat în mii de concerte, a susținut numeroase turnee în Statele Unite ale Americii și în importante centre europene, colaborând cu importanți reprezentanți ai acestui gen. De-a lungul timpului a realizat peste 20 de albume, obținând un succes răsunător.
Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esențial în pedagogia jazz-ului și a muzicii improvizate din România, fiins inițiatorul și conducătorul primului și celui mai important departament de jazz din țară noastră.
A publicat și numeroas3 articole, cărți, antologii în domeniul muzicologic.
Activitatea să a fost răsplătită prin numeroase distincții, fiindu-i acordat de 6 ori premiul pentru compoziție de jazz al Uniunii Compozitori și Muzicologilor din România.

Nadia Trohin este o tânără artistă cu o personalitate bine conturată în peisajul jazz-ului autohton.
Și-a definitiv studiile de licență, masterat și doctorat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. În perioada 2000-2004 a fost solista grupului Millenium iar în 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Târgu Mureș. De atunci, cucerește publicul cu fiecare apariție. Portofoliul său artistic cuprinde apariții la emisiuni de televiziune și radio, numeroase concerte în țară și străinătate și colaborări cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice.

Cătălin Milea este unul dintre cei mai apreciază saxofoniști români ai ultimilor ani. Cu o activitate vastă artistică, Cătălin Milea pendulează între experiența concertistică efervescentă si cea pedagogică, prin care își propune să transmită nu doar detaliile tehnice, ci si sensibilitatea sau emoția procesului creativ și a percepției sunetului. Fiind inițiatorul „Jazz Compas” – prima revistă de jazz românească sau prin seria de workshop-uri și masterclass-uri organizate, saxofonistul și-a consolidat rolul de susținător al mișcării românești de jazz. Multiplele sale colaborări și proiecte muzicale au surprins publicul meloman cu abordări dintre cele mai diverse, de la jazz lounge, la free jazz, la muzică de meditație și sound healing iar fiecare apariție a sa este răsplătită cu ovații și aplauze furtunoase.

vineri, 30 iunie 2023 @ 19:00
19:00 — 21:00 (2h)

Sala de spectacole a teatrului

Detalii

Îți place? Partajează!