v o c e
ANA MARIA GALEA
p i a n
DANIEL CSIKOS
t r o m b o n
ROBERT COZMA
b a s s
MIKE ALEX
t o b e
CRISTIAN COZMA
„Jazzing Up the Night” – Anamaria Galea Quintet
Ana Maria Galea – voce
Robert Cozma – trombon
Daniel Csikos – pian
Mike Alex – contrabas
Cristian Cozma – tobe
Pentru Anamaria Galea jazz-ul clasic a însemnat din totdeauna forma perfectă de expresie a creativității sale. Vocea ei caldă este însoțită de sunetele puternice și expresive ale trombonului lui Robert Cozma, de armoniile sofisticate ale pianului prin Daniel Csikos, de colorarea specifică și unică a contrabasului manevrat de Mike Alex, dar și de răsunetul intens al tobelor prin Cristian Cozma, într-o călătorie sonoră în care veți recunoaște piese celebre din literatura americană și națională, dar veți fi surprinși și de compoziții originale ale celor cinci, fiecare dintre ei aflându-se la o maturitate artistică, fiind pe scenă de mai bine de 15 ani.
De la swing la bossa-nova, baladă ori jazz-vals, toate temele prezentate vin să întărească convingerea că cei cinci artiști dispun de o forță și acuratețe a intonației, a expresivității, a creativității, toate acestea alternând cu inspirație improvizațiile ritmice cu momente de lirmism care vă vor purta în cele mai intime zone ale emoțiilor dumneavoastră.
Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, „Vară de Jazz şi „Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș-Gala UNITER, Festivalul „TamTam” – Brașov, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania, Ungaria și Anglia). A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos, reprezentanta României la Festivalul Muzicii Europene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri (muzician nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene”, organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER , proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatica şi muzica. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul musical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș și susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de clasice și de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte.
Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş”, „Muzică și Arte ” sau a „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Tg. Mureș, pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.
Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard”-ediţia a-XII-a de la Galaţi. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş”.
Născut la Iași în 1993, Robert Cozma a debutat în anii de liceu cu „Junior Jazz Band”, ansamblu inițiat în anul 2008 de prof. Cristina Cozma la Palatul Copiilor din Iași. A urmat studiile muzicale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu din Iași, specializarea Compoziție Jazz și Muzică Ușoară, cu prof. univ. dr. Romeo Cozma, unde s-a remarcat prin participarea la recitaluri, concerte și festivaluri studențești de jazz . Are în palmares mai multe distincții, dintre care amintim: Premiul de popularitate, cu grupul „Jazzissimo”, la Sibiu Jazz Festival 2014, Premiul Special al juriului la Festivalul International Studențesc de Jazz de la Târgu Mures 2014, Premiul III cu grupul „Jazzissimo” la Sibiu Jazz Festival 2015, Premiul pentru cel mai bun instrumentist-improvizator la Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mures 2015; premiul pentru cel mai bun solist instrumentist la Festivalul Concurs Internațional de Jazz „Johnny Răducanu” de la Brăila, ediția 2018. În anul universitar 2016 – 2017 a primit o bursă Erasmus la Hochschule für Musik din Nürnberg, Germania, specializarea Master Jazz – Trombon, unde a studiat cu profesorul Jürgen Neudert, studiu absolvit în vara anului 2019. În perioada 2019- 2021 a studiat compoziție și aranjamente jazz cu Steffen Schorn. Tot aici a avut șansa să studieze piano jazz cu Rainer Böhm și Andreas Feith, doi pianiști de referință ai jazzului contemporan german. Din 2022, Robert Cozma a devenit membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
Alex Mike a absolvit liceul de muzica „George Enescu” la secția de contrabas clasic. După absolvirea liceului s-a dedicat jazz-ului fiind admis la UNMB București, clasa prof. Mircea Tiberian. A participat la festivalul International „Eurochestries” din Franța în postura de contrabasist solist, la festivalul „Împreună Formații Pentru Viitor” unde a primit diploma de: „Cel mai bun basist” al festivalului . Între 2016-2017 a susținut concerte în: Sardinia-Italia și Lituania, alături de artiști din celelalte țări implicate. Este absolvent al Universității Naționale De Muzică din București la secția de compoziție Jazz. A câștigat un număr considerabil de premii precum și locul II la concursul național „New Jazz Players” editia 2019. Colaborează cu cele mai importante ansambluri de jazz din țară.
Cristian Cozma a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Interpretare Muzicală, Specializarea Percuție. În perioada 2012 – 2018 a participat la numeroase proiecte muzicale cu formații de jazz și pop : Jazzissimo, Daniela Cojocaru Band, Mihai Popistașu Band, Jazz4Souls, Mood Indigo. Din 2015 este instrumentist la Opera Națională Română din Iași. A susținut recitaluri și concerte de jazz alături de Ana Maria Galea, Luiza Zan, Iulian Pavelescu, Romeo Cozma, Ciprian Parghel, Daniel Csikos.