Elixirul Dragostei

Operă de Gaetano Donizetti

Libretul Felice Romani după un libret de Eugène Scribe pentru opera „Le Philtre” de Daniel – François Auber

prețul unui bilet

Prețul biletului

32,4 lei  |  21,6 lei

Dirijor:
TRAIAN ICHIM
(Brașov)

Regia artistică:
ADRIAN MĂRGINEAN

Distribuția:

Adina / Lorena Mărginean – debut
Nemorino / Adrian Mărginean
Dulcamara / Dominic Cristea
Belcore / Alin Munteanu – debut
Gianetta / Florentina Soare
asistent / Ovidiu Ghioc
Caporal / Victoria Țiu
soldați / Doru Cimpoeru, Andrei Antohi, Marius Bacalu, Alexandru Macovei și Bogdan Pârvu

Orchestra simfonică și corul Teatrului

Decoruri:
Rodica Gheorghinoiu

Costume:
Rodica Gheorghinoiu și Simion Mărculescu

Dirijor cor:
Daniel Nistor

Traducerea:
Adelina Diaconu

Supratitrare:
Mirela Lungu

Pregătirea muzicală:
Ludmila Calalb

Proiecții video:
Alexandru Andrei Roșu

Regia tehnică:
Tanța Micu

Sufleor:
Claudia Colceriu

„Elixirul dragostei” se dovedește a fi o operă pe cât de fermecătoare, pe atât de amuzantă. Nemorino este un romantic incurabil care se îndrăgostește de vicleana și îndrăzneața Adina. Ea nu se lasă ușor impresionată de dovezile sale de iubire și lucrurile se înrăutățesc când este cerută în căsătorie de înfumuratul Sergent Belcore. Când un doctor ciudat, Dulcamara, apare în sat și îi oferă lui Nemorino soluția (aparent) ideală – Elixirul dragostei – totul ia o turnură cel puțin surprinzătoare.

 

Actul I. Tânărul Nemorino își cântă dragostea sa sinceră pentru frumoasa, dar indiferenta Adina. După o zi de muncă, Adina strânge în jurul său lucrătorii de la fermă care ascultă captivați povestea Isoldei și a lui Tristan, legați prin dragoste până la moarte datorită unui elixir vrăjit pe care l-au băut amândoi. Nemorino ascultă și el minunata legendă fără însă a se apropia de Adina deoarece aceasta își bate joc de sentimentele lui, preferându-l, capricioasă, pe sergentul Belcore. Sergentul Belcore încearcă și el să o cucerească pe Adina, dar este respins. În sat ajunge doctorul Dulcamara, în realitate un mare șarlatan, care, la un preț de nimic vinde tuturor un elixir miraculos. Nemorino, amintindu-și de legenda povestită de Adina, cumpără o sticluță de elixir – în realitate vin de Bordeaux – iar după ce se amețește, prinde curaj și se preface nepăsător și indiferent față de iubita sa. Jignită, Adina se hotărăște să se mărite cu Belcore, fără a-i acorda lui Nemorino răgazul cerut de acesta, care era convins că elixirul își va face a doua zi efectul.

 

Actul II. În timp ce Adina începe pregătirile de nuntă, rămas singur, Nemorino își plânge nefericirea. Singura speranță este o nouă sticlă de elixir pe care o cumpără de la Dulcamara cu banii primiți de la Belcore, în schimbul înrolării sale în armată. Tot satul află între timp că Nemorino a primit o moștenire importantă, așa că toate fetele îl curtează, tânărul crezând că, în sfârșit, elixirul își face efectul. Adina află de la Dulcamara că Nemorino și-a vândut libertatea pentru ea, așa că este convinsă de sinceritatea și puterea sentimentelor tânărului și, fiind la rândul său îndrăgostită de el, îi declară acestuia dragostea sa. Dulcamara pleacă mai departe, lăudându-se că elixirul său are o dublă putere: oferă dragoste și îi face pe oameni sănătoși și bogați.

duminică, 18 iunie 2023 @ 18:30
18:30 — 20:30 (2h)

Sala de spectacole a teatrului

Detalii

Îți place? Partajează!