Balul prințului Leonard

prețul unui bilet

Prețul biletului

32,4 lei  |  54 lei

Dirijor
CRISTIAN SANDU
(Cluj-Napoca)

Soliști:

invitat: Diana Turturică (Rep. Moldova)
Ana Băcanu
Lorena Mărginean
Florentina Soare
Florin Bobei
Adrian Mărginean
Constantin Lupu
Alin Munteanu

Orchestra simfonică, corul și baletul Teatrului 

Regia artistică:
Adrian Mărginean

Dirijor cor:
Daniel Nistor

Maestru de balet:
Gabriela Gegea

Pregătirea muzicală:
Ciprian Oloi

Video-proiecții:
Alexandru Roșu

Regia tehnică:
Tanța Micu

Originară din Republica Moldova, soprana Diana Turturică și-a realizat studiile muziclae în cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, sub îndrumarea profesorilor Tatiana Bucuioc și Mihail Muntean. De-a lungul timpului a fost distinsă cu numeroase premii la concursurile de specialitate din Republica Moldova, România, Rusia, Bulgaria, Ucraina. În prezent, este solistă a Teatrului Național de Operă și Balet  „Maria Bieșu” din Republica Moldova.

După terminarea studiilor din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa sopranei Bianca Manoleanu, soprana Ana Băcanu a avut șansa de a fi selectată în stagiunea 2018-2019, la National Opera Studio (Londra, UK). Cu această ocazie, a susținut spectacole pe marile scene ale Regatului Unit, iar ulterior s-a perfecționat cu două soprane de renume internațional – Kristine Opolais și Nelly Miricioiu. Solistă a Teatrului nostru din anul 2020, Ana Băcanu a acumulat un repertoriu impresionant, captivând cu fiecare interpretare întregul public.

Încă de la o vârstă fragedă, Lorena Mărginean a început studiul muzicii în orașul natal – Tulcea, luând lecții de vioară. De la vârsta de 15 ani devine pasionată de arta vocală, domeniu în care se perfecționează sub îndrumarea sopranei Mariana Colpoș, în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea, a participat la numeroase master-classes susținute de mari soliști ai lumii. A colaborat cu instituții importante din București (Opera Comică de copii, Teatrul Național, Opera Națională) și cu mari artiști ai artei teatrale (a performat într-un spectacol regizat de Ion Caramitru). Începând din anul 2021, soprana este solistă a Teatrului nostru, interpretând roluri principale în opere și operete. De asemenea, Lorena Mărginean este asistent universitar în cadrul Facultății de Arte din Galați, unde împărtășește cu toată dăruirea cunoștințele sale studenților.

Mezzosoprana Florentina Soare s-a format sub îndrumarea prof. Mariana Iordache, Claudia Codreanu și a celebrei soprane Mirella Freni. A participat la cursuri de perfecționare susținute de mari artiști lirici, precum Leontina Văduva, Marco Berti și alții. Din anul 2014, este solista teatrului nostru, abordând diferite roluri din repertoriul de operă și operetă. Colaborează de asemenea cu instituții de spectacol din țară și din străinătate, iar de-a lungul timpului a câștigat numeroase premii la concursuri de specialitate. Dornică de a-și împărtăși cunoștințele acumulate, Florentina Soare este asistent universitar al Facultății de Arte din Galați.

Mentori ai unor mari artiști lirici, Georgeta și Emil Pinghiriac, au fost cei care i-au călăuzit drumul artistic tenorului Adrian Mărginean. Solist pe scena Teatrului nostru încă din anul 2009, a debutat în roluri de mare dificultate din genul operei și operetei. Talentul său interpretativ și actoricesc, naturalețea cu care abordează inclusiv pasajele dificile, dar și carisma debordantă, sunt câteva din trăsăturile solistului. A colaborat cu mari regizori, scenariști și dirijori, atât din țată cât și din străinătate. Din dorința de a se dezvolta pe mai multe planuri, Adrian Mărginean a studiat în cadrul cursurilor masterale regia de operă, ocupându-se de punerea în scenă a diferitelor spectacole. Implicat și dedicat, tenorul ocupă din anul 2018 și funcția de director artistic al instituției noastre.

Baritonul Constantin Lupu, a studiat în orașul natal, Galați, sub îndrumarea profesorilor Teodor Niță și Florin Bobei. Și-a început activitatea artistică în cadrul Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard, în calitate de corist, iar datorită calităților sale vocale a fost angajat solist. Cu această ocazie, a debutat în roluri importante ale repertoriului universal de operă și operetă.

Alin Munteanu este student în ultimul an al Universității Naționale de Muzică din București, clasa Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș. Laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, Alin Munteanu a debutat în anul 2020, la vârsta de 19 ani, cu rolul Schaunard din opera La Bohéme de Giacomo Puccini la Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard, colaborând apoi și cu alte instituții de cultură din țară. În mai anul acesta, înregistrează un nou debut într-un rol principal de această dată, dând viață personajului Marcello din opera La Bohéme, în cadrul Festivalului Internațional Leonard, Galați.

duminică, 18 decembrie 2022 @ 18:30
18:30 — 20:15 (1h 45′)

Sala de spectacole a teatrului

Detalii

Îți place? Partajează!