Stradivarius Opera

Recital instrumental

prețul unui bilet

Prețul biletului

Preț bilet: 21,6 lei

Vioară:
RĂZVAN STOICA
Stradivarius Ex-Ernst 1729

 

Pian:
ANDREEA STOICA

În program:

Niccolò Paganini – Introducere și variațiuni I Palpiti de Gioachino Rossini
Georges Bizet/Franz Waxman – Fantezia Carmen
Piotr Ilici Ceaikovsky – Aria lui Lenski din opera Evgheni Oneghin
Jules MassenetMeditație din opera Thaïs
Igor Stravinsky – Suita Pulcinella

Prezintă:
Laura Sava

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru. A evoluat ca solist alături de dirijori și orchestre de renume, atât din țară cât și din străinătate.
De-a lungul timpului, numeroase publicații au scris cuvinte de laudă la adresa violonistului român: „Va deveni cel mai mare violonist al generației sale!” (Osnabrücker Zeitung, Germania – 2014); „…o stea a violonisticii europene s-a născut și se numește Răzvan Stoica” (Los Angeles Times, S.U.A. – 2017).
Datorită vitrozității, pasiunii și talentului său, în anul 2013 a câștigat concursul New Talent din Bratislava și titlul Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani. Cea mai mare realizare a violonistului a fost câștigarea Marelui Premiu al concursului Strad Prize (Salzburg, Austria), în urma căruia i-a fost oferită vioara Stradivarius ex-Ernst din anul1729.
În acest moment Răzvan evoluează atât ca solist alături de orchestre din Europa, cât și în recitalurile camerale alături de sora sa, pianista Andreea Stoica (DUO Stoica).
Începând cu anul 2010, violonistul a înființat Kamerata Stradivarius Orchestra (KSO), din dorința de a promova sunetul celor mai valoroase instrumente din secolul al XVII-lea și de a uni pe scenă tineri instrumentiști talentați, deschiși către noul impus de dezvoltarea tehnologică a secolului al XXI-lea.  

________________________________________________________________________

Pianista Andreea Stoica, a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Român, alături de Orchestra Filarmonică, fiind considerată de mulți un copil-minune. Având o pregătire muzicală de excepție, acumulată în urma participării la cursuri de măiestrie din Italia, Germania, Coreea și Olanda cu pianiști de prestigiu, pianista este laureată a mai multor concursuri internaționale.
Cu o tehnica impecabilă, virtuozitate și emoție intensă, Andreea Stoica a concertat pe marile scene din Europa, atât în recitaluri solistice cât și alături de orchestre de renume. Alături de fratele său, a format DUO Stoica și din 2014 este solistă permanentă  a ansamblului cameral Kamerata Stradivarius Orchestra (înființat în Olanda), turneele europene ale acestora fiind alcătuite dintr-un program divers, ce îmbină cele mai apreciate lucrări clasice bijuteriilor compozitorilor moderni.

sâmbătă, 29 octombrie 2022 @ 18:30
18:30 — 19:45 (1h 15′)

Sala de spectacole a teatrului

detalii

Îți place? Partajează!