Silvia

OPERETĂ de Emmerich Kálmán

Locația: Casa Tineretului – BRĂILA

prețul unui bilet

Prețul biletului

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Filarmonicii „Lyra”, Brăila,
str. Ana Aslan, nr. 29
Tel.: 0239 615 010
sau online, de pe BLT.ro

 

Dirijor:
EUGEN DAN DRĂGOI

Regia:
CRISTIAN MIHĂILESCU

Distribuția:

Silvia / Ana Băcanu
Edwin / Valentin Vasopol
Cecilia / Silvia-Alice Niță
Stazi / Valeria Drăguș
Boni / Tudorel State
Feri / Teodor Niță
Miska / Dominic Cristea
Prințul Leopold /  Costel Donose
Lăutarii / Ovidiu Ghioc și Elvis Butunoi

Soliști balet / Alina Donțu și Ionuț Țurlea

Orchestra, corul și baletul teatrului 

Coregrafia:
Francisc Valkay

Decoruri:
Anton Hirschkorn

Costume:
Viorica Petrovici

Dirijor cor:
Daniel Nistor

Asistent regie:
Adrian Mărginean

Asistent scenografie:
Rodica Gherghinoiu

Asistent coregrafie:
Gabriela Gegea

Pregătirea muzicală:
Ciprian Oloi

Pregătire muzicală cor:
Georgiana Diaconescu

Regia tehnică:
Tanța Micu

Sufleor:
Claudia Colceriu

Un gând al regizorului

« Sunt un om fericit. Prin viaţa mea au trecut femei tulburătoare : Violetta din Traviata, Rossina din Bărbierul, Julietta, Desdemona, Tosca…

Cu puţin timp în urmă, în Franţa, pe Coasta de Azur am avut o întâlnire pasională cu Carmen. Şi acum valsez fermecat de Silvia purtat de Valurile Dunării. Dunărea leaga Budapesta unde Silvia cântă şi dansează în cabaretul Orfeus, din Viena, oraşul iubirii şi destinului său. Şi tot Dunărea o aduce acum, aici, la Galaţi. Iar noi o întâmpinăm în straie şi decoruri strălucitoare, cu voci, balerini si instrumentişti de lux.

Silvia este, poate, cel mai frumos imn închinat eternului feminin. Şi ce este în fond acest etern feminin? Frumuseţe şi mister, gingăşie şi gelozie, temperament clocotitor şi rafinament discret. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, un singur nume, le-am spus SILVIA »

Cristian Mihăilescu (Regizor)

Actul I

În atmosfera efervescentă încărcată de entuziasmul publicului de la cabaretul Orfeus din Budapesta, celebra cântăreaţa Silvia susţine spectacolul de adio înaintea plecării într-un turneu la Paris. Printre meseni circula zvonul că din cauza acestei plecări a izbucnit un adevarat scandal public între contele Boni şi prinţul Edwin, acesta din urmă fiind hotărât să împiedice prin orice mijloace plecarea Silviei la Paris.

Dragostea dintre Silvia şi Edwin nu este un secret pentru nimeni, însă nu toţi sunt de acord cu ea. Familia se opune acestei relaţii, căutând să-i despartă pe cei doi tineri. De neînduplecat se arată a fi mama prinţului Edwin, Cecilia, care nu este alta decat o fostă dansatoare de cabaret. Singurii care au recunoscut-o şi îi cunosc secretul sunt bătrânul Feri şi chelnerul cabaretului, Miska. Cei doi au jurat că nu vor trăda adevărata identitate a Ceciliei care a fost cândva « Prinţesa Ceardaşului ».

Văzând că fiul său nu renunţă la Silvia, prinţesa mama îi înmânează lui Edwin, ordinul de chemare în armată, amintinu-i că este logodit de cinci ani cu verişoara sa, contesa Stazi.

Aceste argumente îl stânjenesc pe Edwin care anunţă oficial intenţia de a se căsătorii cu Silvia în termen de opt săptămâni, semnând în acest sens un contract ferm.

Cei doi tineri par ferciţi cu toate piedicile puse de prinţesa mama. Edwin va pleca în armată, iar Silvia va renunţa la turneul Parizian aşteptându-şi logodnicul.

Toata încrederea şi fericirea Silviei se năruie însă în faţa invitaţiei la logodna lui Edwin cu Stazi, pe care Boni, fără a cunoaşte adevărata situaţie, i-o arată ca dovadă a neseriozitaţii iubitului ei. Crezându-se înşelată, tânăra cântăreaţă se hotâraşte să plece la Paris cu Boni.

Actul II

Vom regăsi toate personajele în minunata sală de primire din palatul prinţului Lippert Weillersheim din Viena.

Crezând că Silvia l-a părăsit, Edwin acceptă să se logodească cu Stazi. La petrecerea ce anunţă logodna participă numai «oameni bogaţi şi distinşi ». Cu complicitatea lui Miska, acum majordom la palat, sunt anunţaţi Boni cu presupusa sa soţie Silvia şi contele Kazimir, tatal lui Boni, care în realitate este Feri.

Întâlnirea dintre Boni şi Stazi este electrizantă, cei doi se îndrăgostesc unul de altul uitând de cei din jur.

Edwin şi Silvia au ocazia de a-şi oferi unul altuia explicaţii.

Prinţesa mamă copleşită de amintirile gloriei din tinereţe va ceda în faţa dragostei celor doi tineri, binecuvântându-i.

miercuri, 8 martie 2023 @ 18:30
18:30 — 20:45 (2h 15′)

Casa Tineretului – BRĂILA

detalii

Îți place? Partajează!