Per Anima

Recital cameral

prețul unui bilet

Prețul biletului

32,4 lei | 21,6 lei

PER ANIMA
(Iași)

Pian:
Lect. Univ. Dr. EDIT ARVA

Vioară:
Conf. Univ. Dr. RALUCA DOBRE

În program:

Béla Bartók – Dansuri populare românești pentru vioară și pian
Manuel de Falla – Suită de cântece populare spaniole pentru vioară și pian
Jules Massenet – Meditațiedin opera „Thaïs
Johannes Brahms – Sonata a III-a pentru pian și vioară, op. 108
Frederico de Freitas – Allegro appassionato

Prezintă:
Laura Sava

Violonista Raluca Dobre a absolvit cursurile de licență și masterat în cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu, Iași, specializarea vioară – muzică de cameră, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Maria Toronciuc. Urmează studiile doctorale în cadrul aceleași instituții, obținând în anul 2011 titlul de Doctor în muzică. A obținut de-a lungul timpului numeroase premii în cadrul unor concursuri și olimpiade de specialitate, atât naționale cât și internaționale. Preocupată constant de dezvoltarea sa artistică, a luat parte la cursuri de măiestrie violonistică, de muzică de cameră și de orchestră alături de renumiți profesori și ansambluri din țară, precum Șerban Lupu sau Romanian Piano Trio, dar și din străinătate: Joshua Epstein (Israel), Herwig Zack, Silke Thora-Matthies (Germania) ș.a. Raluca Dobre are o bogată activitate artistică, susținând atât concerte ca solist cât și numeroase recitaluri în variate formule instrumentale.
Violonista se implică activ și în educația tinerilor artiști, susținând numeroase cursuri de Masterclass în țară și peste hotare, atât pentru tinerii din licee de specialitate cât și pentru studenții unor instituții de prestigiu. În prezent, este conferențiar univ. Dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași și profesor colaborator la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, Iași. Sub îndrumarea sa, elevii și studenții au obținut rezultate artistice deosebite, atât prin susținerea diferitelor recitaluri și concerte solistice, precum și prin obținerea a numeroase premii la diferite concursuri și olimpiade naționale.

 

Pianista Edit Arva și-a început pregătirea artistică încă de la vârsta de 7 ani, studiind în cadrul Colegiului Național de Artă Octav Băncilă din Iași, iar ulterior a urmat cursurile Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași. A participat de-a lungul timpului la numeroase masterclass-uri susținute de pianiști renumiți, precum: Sir Andras Schiff, Andrei Gavrilov, Andreas Henkel. În anul 2016, a obținut titlul de Doctor Summa Cum Laude, fiind în prezent Lector Universitar la Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași. A susținut recitaluri de pian în importante orașe din țară și din străinătate, activează în diverse ansambluri instrumentale și participă frecvent în calitate de solistă alături de orchestra Universității de Arte George Enescu și orchestra Filarmonicii Moldova din Iași.
De-a lungul timpului, a abordat un repertoriu vast, atât în muzica pentru pian solo cât și în cea camerală, de la Johann Sebastian Bach, până la compozitorii contemporani, având o înclinație către muzica romantică și modernă, cu care se identifică.

sâmbătă, 18 noiembrie 2023 @ 19:00
19:00 — 20:30 (1h 30′)

Sala de spectacole a teatrului

detalii

Îți place? Partajează!