Jazz In The City

SEARĂ DE JAZZ

Remembering Ella

prețul unui bilet

Prețul biletului

54 lei  32,4 lei

v  o  c  e
RUXANDRA ZAMFIR

s  a  x  o  f  o  n
MIHAI IORDACHE
p  i  a  n
ALBERT TAJTI

Concert de Jazz
„Remembering Ella”

RUXANDRA ZAMFIR – voce
MIHAI IORDACHE – saxofon
ALBERT TAJTI – pian

Remembering Ella este un proiect muzical imaginat de interpreta Ruxandra Zamfir, care propune o călătorie în lumea sonoră a jazz-ului american interbelic. Programul concertului conține paisprezece cântece jazz standard și blues, dintre care le amintim pe “I Get A Kick Out Of You” (Cole Porter, 1934), “It Ain’t Necessarily So” (George Gershwin & Ira Gershwin, “Porgy andBess”, 1935) sau “Comes Love” (Sam H. Stept & Lew Brown, 1939).

Ruxandra Zamfir este cântăreață de jazz și blues, cu o activitate concertistică bogată. Ea a absolvit mai întâi Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea București), pentru ca apoi să aleagă „calea” muzicii. Ea a studiat astfel devenind la Universitatea Națională de Muzică București,, unde, în 2013, a obținut titlul de doctor. În activitatea ei profesională, a colaborat cu muzicieni importanți, precum Lucian Ban, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache sau Emil Bîzgă. Ruxandra Zamfir are la activ și două producții discografice – „Being Green” (Green Records, 2007) și „Wild At Heart” (Fiver House Records, 2016).

Mihai Iordache este un cunoscut saxofonist și compozitor de jazz, a cărui carieră a început în anul 1991 cu un trio din componența căruia mai făceau parte contrabasistul Pedro Negrescu și bateristul Lucian Maxim. În activitatea sa ulterioară, el a colaborat cu mulți muzicieni prestigioși, dintre care îi amintim pe pianistul Lucian Ban (liderul fomației Jazz Unit), pe pianistul Harry Tavitian, pe contrabasistul Vlaicu Golcea, pe chitaristul Sorin Romanescu, cît și pe cântărețele Marta Hristea, Ana-Cristina Leonte, Alina Botei și Suzana Lașcu. În tot acest timp, Mihai Iordache a lansat șase albume, editate la propria casă de discuri Fiver House Records: „One Life Left” (2012), „Garden Beast” (2013), „Two Hours in June” (2016), „Organic natural” (2017), „Suita Titan” (2019) și „Zeuții” (2022). El a colaborat la realizarea albumului Ruxandrei Zamfir „Wild At Heart”, pe care l-a și produs.

Compozitor și pianist de jazz, Albert Tajti se află pe scenele festivalurilor de jazz românești și ale evenimentelor culturale de peste 10 ani, dezvoltând colaborări de succes cu unii dintre cei mai mari muzicieni și interpreți. Interesul său pentru muzica nouă și sound- uri noi l-au condus spre a-și îndrepta atenția și eforturile spre o gamă largă de genuri musicale în colaborările sale: funk, afrobeat, electro și hip hop, alături de Jam Community Norzeatic. Dincolo de proiectele multiple în care se implică, își dezvoltă propria lui colecție de compoziții pentru cel mai nou proiect personal, TAJNIC TRIO, creat împreună cu toboșarul Iulian Nicolau și basistul Florian Nicolau, un trio de jazz contemporan în care se explorează cu drag improvizația și compozițiile spontane.

sâmbătă, 23 septembrie 2023 @ 19:00
19:00 — 21:00 (2h)

Sala de spectacole a teatrului

Detalii

Îți place? Partajează!