Jazz In The City XII

SEARĂ DE JAZZ

Nicolas Simion Group – Romanian Jazz

prețul unui bilet

Prețul biletului

54 lei  32,4 lei

s a x o f o n
NICOLAS SIMION
c h i t a r ă
SORIN ROMANESCU
c o n t r a b a s
RĂZVAN COJANU
t o b e
TAVI SCURTU

În ultima vineri din luna martie, sunteți așteptați la o seară de jazz specială, alături de Simion Group – Romanian Jazz, unde vă puteți bucura de compoziții proprii ale artiștilor dar și piese realizate de importanți reprezentanți români ai jazz-ului.

Nicolas Simion se distinge ca unul dintre puținii muzicieni români din contemporaneitate care au păstrat fidelitatea față de tradițiile jazzului autohton și au reușit să-și construiască o reputație în peisajul jazzului european contemporan, perpetuând astfel ideile și experiența de marcă asociate „generației de aur” a jazzului românesc, care a luat naștere în deceniile anilor ’50-’60 prin contribuțiile unor figuri eminente precum Jancsy Körössy, Richard Oschanitzky, Marius Popp, Dan Mândrilă, Johnny Răducanu, Eugen Gondi și alții. Cariera sa artistică s-a desfășurat inițial în România în perioada 1981-1988, după care a emigrat în Austria și și-a stabilit reședința la Viena, unde a activat între anii 1989 și 1998. Ulterior, s-a mutat în Germania, stabilindu-se la Köln, unde a locuit și a desfășurat activități artistice în ultimii 25 de ani. Simion a colaborat și a înregistrat alături de cei mai remarcabili muzicieni de jazz români, pe care i-a inclus în proiectele sale începând cu anul 1996 și până în prezent. De-a lungul carierei sale, a produs peste 50 de albume solo și a fost fondatorul casei de discuri „7Dreams Records”, unde a supervizat producția a peste 35 de albume dedicate exclusiv jazzului românesc.

Tavi Scurtu a desfășurat o activitate continuă începând din anul 1995 în calitate de baterist și programator alături de diverse ansambluri și artiști, printre care se numără Zobo G, Brigada Artistica Urbana (BAU), Baumann, Jazz Credit, Funky Growl, Acum, Moody Stuff, Electric Version, Aquarium, Outernational Space Gipsy Consortium, Fragil, Ufo & Ummo, Aievea, Eldad Tarmu Group, East Village, Electric Brother, precum și cu muzicieni de prestigiu precum Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Johnny Bota, Tony Kuhn, Eddie Neumann, Iordache, Khidja Cloud Society, DJ Leizaboy, DJ Vasile, Artur Balogh, Mind Change, Lucian Ban, Alex Harding, Lucian Nagy, Cristina Padurariu, Alex Man, și mulți alții. Participarea sa la evenimente de importanță majoră în peisajul muzical românesc, inclusiv festivalurile de renume național, a demonstrat angajamentul său față de promovarea și susținerea jazzului. De asemenea, s-a implicat în proiecte educaționale, precum Jazz for Kids, contribuind astfel la cultivarea aprecierii pentru acest gen muzical în rândul publicului tânăr.

Răzvan Cojanu este contrabasist, chitarist basist, compozitor, orchestrator și aranjor, cu o pregătire academică solidă, fiind absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea prestigiosului profesor Mircea Tiberian. De-a lungul timpului, a colaborat cu numeroși artiști de renume din domeniul jazz-ului, printre care se numără Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding și alții. Participarea sa la numeroase festivaluri internaționale de jazz, precum Jazz Wien Tunel, ORF Jazz Festival, Beijing Fest, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Nardis Club Istanbul, Opus Jazz Club Budapesta, Barentsjazz Jazz Festival Tromso, My Unique Jazz Festival Berlin și Enter Enea Festival Poznan, ilustrează angajamentul său profund față de scena jazz-ului la nivel global. Din anul 2017, el este un membru activ al Ploiești Jazz Trio, o formație de marcă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.

Sorin Romanescu se distinge ca un chitarist de o importanță semnificativă în jazz-ul românesc, beneficiind de o vastă experiență concertistică. Debutând în anii ’90 activitatea sa muzicală nu s-a limitat însă doar în zona jazz-ului și improvizației. A fost basist în trupa Sarmalele Reci împreună cu care a înregistrat primul album al trupei, „Țara te vrea prost”. De asemenea, a compus muzică pentru proiecte de dans contemporan coordonate de coregrafi renumiți, a participat la concerte de muzică contemporană în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale, și din anul 2005 a colaborat în mod constant la proiectele muzicale ale lui Alexandru Andrieș, atât în ceea ce privește concerte cât și albume. În calitate de compozitor și producător, Sorin Romanescu este asociat cu numeroase campanii publicitare pentru care a furnizat compoziții muzicale, precum și cu unele producții cinematografice documentare sau artistice pentru care a compus coloane sonore, inclusiv documentarele Afacerea Tănase regizat de Ionuț Teianu (fiind nominalizat la Premiile Gopo pentru categoria muzică), Cold Waves regizat de Alexandru Solomon sau filmul de lung metraj Câini regizat de Răzvan Mirică, pentru care a primit Premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. Colaborările sale în sfera jazzului acoperă o perioadă extinsă începând cu anii ’90 și includ parteneriate cu muzicieni de jazz români din diverse generații precum Marius Popp, Garbis Dedeian, Romeo Cozma, Nicolas Simion, Mihai Iordache, Vlaicu Golcea, Luiza Zan, Ruxandra Zamfir și mulți alții. Prezența sa pe scenă reflectă o diversitate stilistică vastă, cuprinzând de la jazzul clasic până la muzica de avangardă. În plus, este implicat ca colaborator sau co-autor în proiecte muzicale ce au generat peste 20 de albume.

vineri, 29 martie 2024 @ 19:00
19:00 — 20:30 (1h 30′)

Sala de spectacole a teatrului

Detalii

Îți place? Partajează!