Jazz In The City XI

SEARĂ DE JAZZ

TIME IN OUR HANDS TRIO

prețul unui bilet

Prețul biletului

54 lei  32,4 lei

p i a n
MIRCEA TIBERIAN
(România)
v  i o l a   d a   g a m b a / c o n t r a b a s
CHRIS DAHLGREN
(SUA)
c l a r i n e t
CLAUDIO PUNTIN
(Elveția / Italia)

TIME IN OUR HANDS TRIO 

Time In Our Hands Trio reprezintă un ansamblu alcătuit din trei instrumentiști și compozitori remarcabili, al căror talent unic le permite să exploreze împreună o paletă largă de stiluri și genuri, de la muzica barocă la free jazz, cu o spontaneitate uimitoare. Așadar, publicul se poate aștepta la neprevăzut! 

CLAUDIO PUNTIN creează muzică și artă cu scopul de a împărtăși lumii viziunea sa artistică prin sunete și imagini. Compune lucrări pentru orchestră, cor și diferite ansambluri camerale dar și muzică electronică, combinând sunetul acustic cu cel electronic, folosind tehnici alternative de interpretare. Totodată, el este un  bijutier și designer profesionist, lucrează ca artist grafic, actor și inventator de instrumente. Albumul lui solo „Quantum” este inspirat de principiul superpoziției din fizica cuantică. Este profesor la Universitatea de Muzică din Cologne din 1998 și la Universitatea de Arte din Berlin din 2012. De asemenea, susține regulat masterclass-uri internaționale despre improvizație, empatie muzicală și ritm, în special pentru muzicienii din orchestre. A colaborat de-a lungul timpului cu importante orchestre din întreaga lume și cu artiști de marcă.

CHRIS DAHLGREN a studiat jazz-ul în cadrul Conservatorului de Muzică din Cincinnati și compoziție – muzică experimentală la Universitatea Wesleyan. Printre profesorii săi se numără La Monte Young, Anthony Braxton, Alvin Lucier și Christian Wolff (compoziție), Barry Green, Francois Rabbath, Dave Holland (contrabas). În anii ’80 a avut oportunitatea să învețe mai multe despre muzica jazz de la unii dintre cei mai importanți reprezentați ai genului din America, precum Herb Ellis, Red Rodney, John von Ohlen, Art Lande, Charles Tolliver și Joe Lovano. În 1993, Chris s-a întors în orașul său natal, New York, fiind membru al unor formații. A lansat albume de-a lungul timpului în calitate de compozitor și improvizator, iar în anul 2006 a început să cânte la viola da gamba, introducând acest instrument în muzica jazz. Din 2003, predă în cadrul Institutului de Jazz din Berlin. Datorită compozițiilor sale a primit de-a lungul timpului numeroase premii și titluri.

MIRCEA TIBERIAN este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai jazz-ului românesc. Activitatea sa muzicală s-a concretizat în mii de concerte și peste douăzeci de albume. În compozițiile și interpretările sale, muzicianul folosește un limbaj armonic complex, linii melodice inspirate și o largă paletă sonoră. Mircea Tiberian are un rol esențial în pedagogia jazz-ului din România, fiind fondatorul primului și celui mai important departament de jazz și pop din țară, în cadrul Universității de Muzică din București, secție pe care o conduce de peste trei decenii. A publicat de asemenea numeroase articole, cărți și antologii, influențând evoluția jazz-ului românesc. A fost distins de cinci ori cu premiul pentru compoziție jazz de către Uniunea Compozitorilor din România și a primit de-a lungul timpului numeroase alte premii.

marți, 13 februarie 2024 @ 19:00
19:00 — 20:30 (1h 30′)

Sala de spectacole a teatrului

Detalii

Îți place? Partajează!