Voievodul țiganilor

PREMIERĂ – Operetă în 2 acte de Johann Strauss

prețul unui bilet

Prețul biletului

Întreg: 54 lei / Redus:  32,4 lei

Dirijor:
EUGEN DAN DRĂGOI

Regia:
OCTAVIAN JIGHIRGIU

Scenografia:
Daniel Dirvrician

Coregrafia:
Gabriela Gegea

Distribuția:

Barinkay / Valentin Vasopol
Saffi / Andreea Blidariu
Cipra / Florentina Soare
Maxim Zsupan / Tudorel State
Arsena / Adelina Diaconu
Contele Carnero / Constantin Lupu
Mirabella / Lăcrămioara Crihană
Ottokar / Florin Bobei
Contele Homonay / Marin Șchiopu
Pally / Ovidiu Ghioc
Mihalis / Sebastian Băncilă
Ioji  / Elvis Butunoi
Istvan / Marian Neculcia

Orchestra, corul și baletul Teatrului

Regia tehnică:
Tanța Micu

Sufleor:
Claudia Colceriu

În deschiderea Festivalului Leonard aducem în atenția publicului gălățean, marcând astfel aniversarea a 134 de ani de la premiera absolută (Theater an der Wien, la 24 octombrie 1885), o capodoperă nepieritoare a genului, opereta Voievodul țiganilor de Johann Strauss-fiul.

Dificultățile partiturii muzicale, precum și complexitatea montării scenice reprezintă adevărate pietre de încercare pentru orice colectiv, un examen al profesionalismului și creativității, pe care tinerii interpreți de astăzi ai colectivului nostru l-au trecut cu succes.

Muzica aduce pagini nemuritoare, inspirate, care impresionează de fiecare dată auditorul și care l-a făcut pe Johannes Brahms să afirme: „De la Flautul fermecat de Mozart, nici un alt muzician german nu s-a ridicat, pe tărâmul operei comice, la înălțimile atinse de Johann Strauss în noua sa lucrare”. Libretul operetei bazat pe intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă, aduce note de exotism și romantism intens gustate de publicul epocii dar și rezolvări naive, artificiale și incredibile ale conflictelor,  greu de acceptat de publicul contemporan. Și totuși, Voievodul țiganilor rezonează în timp cu emoțiile spectatorilor, ce revin mereu, pentru  a  asculta  cu  aceeași  plăcere  arii  precum: Umblăm din loc în loc, pribegi fără de țară.., sau Prin lumea-ntreagă-am rătăcit.., duetele și monumentalele scene și ansambluri de final.

sâmbătă, 2 noiembrie 2019 @ 18:00
18:00 — 20:30 (2h 30′)

Sala de spectacole a teatrului

adauga in calendarul tau

Îți place? Partajează!