Dirijor:
EUGEN DAN DRĂGOI
Regia:
OCTAVIAN JIGHIRGIU
Scenografia:
Daniel Dirvrician
Coregrafia:
Gabriela Gegea
Distribuția:
Barinkay / Valentin Vasopol
Saffi / Andreea Blidariu
Cipra / Florentina Soare
Maxim Zsupan / Tudorel State
Arsena / Adelina Diaconu
Contele Carnero / Constantin Lupu
Mirabella / Lăcrămioara Crihană
Ottokar / Florin Bobei
Contele Homonay / Marin Șchiopu
Pally / Ovidiu Ghioc
Mihalis / Sebastian Băncilă
Ioji / Elvis Butunoi
Istvan / Marian Neculcia
Orchestra, corul și baletul Teatrului
Regia tehnică:
Tanța Micu
Sufleor:
Claudia Colceriu
În deschiderea Festivalului Leonard aducem în atenția publicului gălățean, marcând astfel aniversarea a 134 de ani de la premiera absolută (Theater an der Wien, la 24 octombrie 1885), o capodoperă nepieritoare a genului, opereta Voievodul țiganilor de Johann Strauss-fiul.
Dificultățile partiturii muzicale, precum și complexitatea montării scenice reprezintă adevărate pietre de încercare pentru orice colectiv, un examen al profesionalismului și creativității, pe care tinerii interpreți de astăzi ai colectivului nostru l-au trecut cu succes.
Muzica aduce pagini nemuritoare, inspirate, care impresionează de fiecare dată auditorul și care l-a făcut pe Johannes Brahms să afirme: „De la Flautul fermecat de Mozart, nici un alt muzician german nu s-a ridicat, pe tărâmul operei comice, la înălțimile atinse de Johann Strauss în noua sa lucrare”. Libretul operetei bazat pe intrigi, iubire, război și întoarcerea victorioasă, aduce note de exotism și romantism intens gustate de publicul epocii dar și rezolvări naive, artificiale și incredibile ale conflictelor, greu de acceptat de publicul contemporan. Și totuși, Voievodul țiganilor rezonează în timp cu emoțiile spectatorilor, ce revin mereu, pentru a asculta cu aceeași plăcere arii precum: Umblăm din loc în loc, pribegi fără de țară.., sau Prin lumea-ntreagă-am rătăcit.., duetele și monumentalele scene și ansambluri de final.
Sala de spectacole a teatrului