Danube JAZZ & BLUES Festival

Ediția a V-a

prețul unui bilet

Prețul biletului

 Întreg: 54 lei / zi | Redus: 32,4 lei /zi

Sâmbătă, 24 noiembrie

DJANGO SOUND QUINTET
GROOVE GARDEN SORIN ZLAT SEXTET
MIKE GODOROJA & THE BLUE SPIRIT

DJANGO SOUND QUINTET

Vioară: Costinel Mirea

Chitară solo: Andi Avădănoaei

Chitară: Gabriel Brutaru

Contrabas: Cristian Mirea

Trupa Django Sound Quartet a fost înființată în 2010 de către violonistul Costinel Mirea, nepotul celebrului virtuoz Constantin Mirea, care a cântat alături de Maria Tănase, Romica Puceanu, Gabi Luncă, Fărâmiță Lambru sau Ion Onoriu. Cvartetul deține deja un palmares foarte bogat, susținând concerte pe marile scene din România și Europa (Italia, Spania, Portugalia, Franța, Danemarca, Norvegia, Germania, Elveția, Olanda, Belgia, Cehia, Ungaria și Polonia). Cei 17 componenţi ai orchestrei păstrează intact prestigiul fondatorului, unii dintre ei fiind recrutaţi chiar de Count Basie, la începutul anilor ’80.

Django Sound Quartet a obținut Premiul 1 la ediția din 2010 a Festivalul de Jazz de la Sibiu. Costinel Mirea a obținut un an mai târziu la același festival premiul pentru cel mai bun solist instrumentist, precum și Marele Premiu, cu trupa New Wave Trio (împreună cu Toma Dimitriu – pian și Michael Acker – contrabas).

Începând cu anul 2011, Django Sound Quartet abordează în special un repertoriu care se trage din jazz-ul manouche, pastrând tradiția și puritatea acestui gen, dar și îmbinând-ul curajos și inspirat cu influențe din folclorul românesc. În martie 2012, piesa „Ballada&Rustem” (compoziție etno-jazz aparținând lui Costinel Mirea) apare pe compilația „Jazz From Romania” la casa de discuri A&A Records.

Django Sound Quartet au fost aleși de către managementul prestigiosului big band The Count Basie Orchestra să cânte în deschiderea concertului pe care aceștia l-au susținut la Sala Palatului din București în 2013. Vioara pe care cântă Costinel Mirea, moştenită de la bunicul său, este certificată de mai mulţi lutieri ca fiind o vioară originală Sebastian Rauch, din anul 1750.

GROOVE GARDEN SORIN ZLAT SEXTET

Keys & Band leader: Sorin Zlat
Voce: Robert Patai
Sax: Razvan Trifan

Chitară: Alex Man

Bas: Răzvan Cojanu

Baterie: Laurențiu Ștefan

„Groove Garden” este un proiect de jazz-funk, inițiat de binecunoscutul pianist Sorin Zlat, ce reunește muzicieni experimentați cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și internațional. Stilurile pe care le abordează grupul sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion etc. repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artiști celebri precum: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway, precum și compoziții proprii.

Sorin Zlat (Pian) – Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a peste douăzeci de premii naționale și internaționale. A început studiile muzicale la vârsta de șapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara și clarinetul la Liceul de Arta „George Apostu” din Bacău. Este absolvent al Facultății de Muzică „George Enescu” din Iași, secția clarinet clasic și masterand al Universității de Muzică din București, secția jazz, instrument-pian la clasa renumitului pianist și profesor de jazz Mircea Tiberian. Sorin a creat un repertoriu ce conține piese de jazz originale, precum și standarde reorchestrate, variind prin stilurile latin, jazz, pop și clasic, orchestrate pentru a reflecta stilul său interpretativ unic care i-a adus recunoașterea instantă pe scena de jazz europeană și nord americană. Printre numeroasele premii câștigate de către Sorin, menționam Marele Premiu din cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, SUA (2015), Marele Premiu din cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu din cadul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de către Fundația de Jazz Muzza. Demn de menționat este faptul că Sorin a fost nu numai primul pianist de origine română, dar și primul pianist internațional care a câștigat pentru prima dată Marele Premiu în cadrul celui mai prestigios concurs de pian solo din SUA, „The Great American Jazz Piano Competion”, o competiție cu o tradiție de peste 30 de ani. În vara aceluiași an, Sorin a lansat albumul Endurance ce conține piese solo, în trio, dar și compozitii personale, un album primit cu multă apreciere de către iubitorii de jazz. Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio, Gregory Porter, Richard Bona, Lalah Hathaway si mulți alții.

MIKE GODOROJA & THE BLUE SPIRIT

Voce, chitară acustică, Vocoder, laser harp: Mike Godoroja

Tobe DW Collectors Special Edition, Percuție, Sampler, Daiko JAPAN drums, „clopote vacă”, „mătură de frunze”: Vali Vatuiu

Chitară electrică, Fender Stratocaster, Fender Telecaster model Dragon Jimmy Page, chitară, acustica Ovation dublu grif 6 și 12 corzi, chitară Dobro, Bouzouki, Banjo, Dulcimer, Hub Cup guitar, Ciggar Box guitar, mandolin, Harp guitar, Hurdy-gurdy, Sită: Alin Păun

Chitară bas, contrabas, voce: Tibi Duțu

Orgă Hammond + Leslie 122, orgă Vox Continental, orgă Farfisa, Hohner clavinet D6, pian Fender Rhodes, pian acustic, sintetizatoare Moog Minimoog Voyager, Mellotron M4000, DSI Prophet 6, DSI Oberheim OB6, Vermona Syntesizor, Wheel Harp, Harmonium, Morphwiz video syntesizer, Washboard: Dorian Pîrvu

După 20 de ani de sute de show-uri în toată țara și prezente notabile peste hotare, Mike Godoroja vă invită să fiți spectatorii unui concept multimedia cu muzică originală. O producție spectaculară în care blues-ul, rock-ul, folk-ul, muzica country și tradiționalele motive românești fuzionează cu elemente teatrale și de artă vizuală. Mike Godoroja & Blue Spirit s-au impus pe scena românească prin blues-ul  „elastic”, condimentat cu rock, folk, country și modelele românești, prin colaborarea cu alți artiști importanți și prin inspirația cu care aduc de fiecare dată o abordare nouă în care spectatorul e invitat să participe direct la poveste.

Omagiu – Puiu Crețu

În cea de-a V-a ediție a Festivalului Danube Jazz & Blues, organizat de Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” în perioada 23-24 noiembrie, se va acorda post-mortem titlul de cetățean de onoare al Municipiului Galați instrumentistului și compozitorului de excepție Puiu Crețu, conducătorul trupei gălățene Cristal, în data de 24 noiembrie.

Acest eveniment va reuni la Galați nume de marcă ale muzicii de jazz actuale din țară și străinătate, oferind astfel un moment prielnic pentru a omagia memoria muzicianului Puiu Crețu și a aduce în prim plan valorile interpretative gălățene.

sâmbătă, 24 noiembrie 2018 @ 19:00
19:00 — 23:00 (4h)

Sala de spectacole a teatrului

adauga in calendarul tau

Îți place? Partajează!