Balul Operei

Christmas Festival

prețul unui bilet

Prețul biletului

Întreg: 32,4 lei | Redus: 21,6 lei

Dirijor:
Cristian Sandu

Invitat special: soprana Lee Seung  Hee (din Coreea de Sud)

Interpretează soliștii:

Adelina Diaconu
Florentina Soare 
Rodica Ștefan
Florin Bobei
Adrian Mărginean
Valentin Vasopol

La pian: Ludmila Calalb

Orchestra simfonică, corul și baletul Teatrului

Regia tehnică:
Tanța Micu

Soprană Seung Hee Lee 

Seung Hee Lee, soprană din Coreea de Sud, despre care New York Times scria, „sporind încrederea pe parcursul serii” cu Donna Elvira în Don Giovanni. Debutează în rolul Mimi în opera La Boheme de G. Puccini la Fundația Martina Arroyo, o renumită soprană americană, la Kay Playhouse din New York.

Cu un talent aparte, o voce caldă și melodioasă, Seung Hee Lee câștigă premiul la concursul de artă David Adams 2008 din New York. Este invitată, de asemenea, la Festivalul de Cântece de Artă, cât și la Bay View Music Festival din Michigan.

Câștigă de două ori premiul Korea – U.S. Scholarship Foundation, susține numeroase spectacole în SUA și Coreea de Sud. Participă la cursurile de masterclass cu muzicieni internaționali celebri precum Dalton Baldwin, Christine Brewer și Lawrence Brownlee.

Se remarcă în diverse roluri, interpretând Fiordiligi în Cosi fan Tutte de W.A. Mozart, Contesa din Le Nozze di Figaro de W.A. Mozart, Agathe în Der Freischütz de Carl Maria von Webber, Flavia Gemmira în opera Eliogabalo a lui F. Cavalli, Micaëla în opera Carmen de G. Bizet, Pamina în Magic Flute de W.A. Mozart, Mimì în opera La Bohème de G. Puccini.

Seung Hee Lee a obținut diploma de licență de la Universitatea Națională Chonnam din Coreea de Sud, beneficiind de numeroase burse de merit. După ce a obținut un premiu de onoare la absolvire, a continuat studiile la Universitatea Națională Chonnam, urmând cursul de masterat în muzică. A obținut un al doilea grad de Master în muzică de la Școala de Muzică Manhattan în 2007 și a obținut diploma de doctor în arte muzicale de la Universitatea Stony Brook în mai 2012.

După ce s a întors în Coreea, concertează cu numeroase orchestre, precum: Orchestra Filarmonicii Gwangju, Orchestra Venusto, Mon Amour Symphony ș.a. În prezent, predă la Universitatea Națională Chonnam, Universitatea Hoshin, Universitatea Gwangshin și Liceul de Arte Gwangju în calitate de profesor adjunct și este o soprană activă în toată Coreea de Sud și în Statele Unite ale Americii.

duminică, 23 decembrie 2018 @ 19:00
19:00 — 21:00 (2h)

Sala de spectacole a teatrului

adauga in calendarul tau

Îți place? Partajează!