Amor cu parfum de altădată

Spectacol de Revistă

prețul unui bilet

Prețul biletului

Întreg: 21,6 lei / Redus: 10,8 lei

Dirijor / aranjamente muzicale:
Nicolae Mantu

Scenariu și regia:
Octavian Jighirgiu

Soliști:

Mariana Pisică
Cristina Vasopol
Cristina Isabela Ionașcu 
Anton Mihail 
Valentin Vasopol 

_________________________________________________

Actori:

Adrian Mărginean 
Paul Buța
Viorica Mărăndici
Florentina Andronic
Mitică Belciugan

Orchestra de revistă și baletul teatrului 

Scenografia:
Daniela Drăgulescu

Coregrafia:
Edi Stancu

Video-concept:
Andrei Cozlac

Asistent regie:
Adrian Mărginean

Asistent coregrafie:
Florentina Ștefan

Cuvântul directorului

Am primit cu interes propunerea regizorului Octavian Jighirgiu, care inspirat de aerul patriarhal al zonei istorice în care îşi are sediul instituţia noastră, a iniţiat un spectacol de revistă în care reconstituie prin elemente specifice scenei, splendoarea unei epoci fascinante. Spectatorii noştri vor rememora sau descoperi (în funcţie de vârstă) farmecul muzicii din perioada interbelică: Zaraza, Aprinde o ţigară, Sărută-mă sunt câteva melodii cântate cândva de Cristian Vasile şi preluate astăzi de  soliştii noştri. Nu lipsesc momentele şi scenetele comice ale „amorului cu parfum de altădată” precum şi tablourile coregrafice semnate de colaboratorul nostru de suflet, Edi Stancu.

Vă invităm la teatru şi vă aşteptăm să redescoperim împreună „la belle epoque” din vremurile de altădată.

(Director general: Dr. Teodor Niță)

 

 

Cuvântul regizorului

Unde mai regăsim acum parfumul vremurilor de altădată?

Viteza în care construim sau dărâmăm, luptăm sau ne resemnăm, iubim sau urâm, adica TRĂIM, ne îndepărtează din ce în ce mai mult de plăcerea taclalei aşezate, de bucuria unei întîlniri directe între prieteni, de farmecul unei promenade în ţinuta de sărbătoare, de tihna admiratului naturii de pe o bancă.

În acest “iureş spre nicăieri” avem şansa unor popasuri în care să ne reamintim de noi înşine. Ni le oferă arta. Un asfel de popas vă propun prin spectacolul “Amor cu parfum de altădată”. Paţaniile protagoniştilor, asezonate cu sonorităţi din perioada interbelica şi îmbrăcate în haine vintage, redeschid pentru un ceas şi jumătate o fereastră spre aroma trecutului. Umorul, filtrat prin culori sepia, completează alături de dansurile specifice perioadei, tabloul unei epoci cu un parfum aparte.

În ciuda faptului că fug de clişee, trebuie să recunosc că această construcţie scenică “a fost o provocare”, obligându-mă să-mi reevaluez şi să-mi reaşez graniţele gândirii regizorale. Propunerea mea este un balans între teatrul de revistă şi cel dramatic. Sper să fi armonizat cele două genuri, iar vouă dragi spectatori, vă doresc să vă luaţi din această poveste porţia de RENDEZ-VOUS CU VOI ÎNŞIVĂ.

Octavian Joghirgiu (regizorul spectacolului)

 

Cuvântul videografului

Componenta video a spectacolului urmărește să redea patina temporară specifică perioadei interbelice gălățene, iar calitatea operei este asigurată din însăși trăirea conceptului  ca unitate a esenței colective. Proiecțiile video sunt realizate după un studiu amănunțit al arhivelor fotografice și al elementelor arhitecturale, diseminate și reconcepute într-un ansamblu nou, care servește textului. Conceptul și construcția elementelor video s-a realizat în urma colaborării dintre regizor (Octavian Jighirgiu), video artist (Andrei Cozlac) și arhitect (Andreea Felciuc).

Andrei Cozlac (Artist vizual)

 

 

Cuvântul scenografului

Cândva, altădată, de demult, în vremuri trecute, odinoară… cuvinte cu gust de vremuri trecute, vremuri cu parfum de lene la fereastră, cu oameni care nu se grăbeau nicăieri. Aveau timp să stea la taclale, să-şi scrie, să petreacă, să bârfească, să iubească… pardon, să se îndeletnicească cu ale amorului. În chestiuni de amor toţi avem ceva de spus.  Ce bucurie să reconstruieşti o lume trecută, frumoasă, colorată, o lume care avea timp. Sunt răcunoscătoare că am fost invitată să fac parte din această lume. Am încercat, după pretenţiile mele, să pun câteva cărămizi de lumină la temelia ei cu bucurie, cu zâmbet, cu dragoste..pardon… cu amor. Cu amorul şi nostalgia iubirilor de altădată.

Daniela Drăgulescu (Scenograf)

sâmbătă, 2 februarie 2019 @ 18:00
18:00 — 20:00 (2h)

Sala de spectacole a teatrului

adauga in calendarul tau

Îți place? Partajează!