Dirijor:
Eugen Dan Drăgoi
Regia:
Cristian Mihăilescu
Distribuția:
Silvia / Ana Băcanu
Edwin / Valentin Vasopol
Cecilia / Silvia-Alice Niță
Stazi / Valeria Drăguș – debut
Boni / Adrian Mărginean
Feri / Teodor Niță
Miska / Dominic Cristea
Prințul Leopold / Costel Donose
Lăutarii / Ovidiu Ghioc și Elvis Butunoi
Soliști balet / Alina Donțu și Ionuț Țurlea
Orchestra, corul și baletul teatrului
Coregrafia:
Francisc Valkay
Decoruri:
Anton Hirschkorn
Costume:
Viorica Petrovici
Dirijor cor:
Daniel Nistor
Asistent regie:
Adrian Mărginean
Asistent scenografie:
Rodica Gheghinoiu
Asistent coregrafie:
Gabriela Gegea
Pregătirea muzicală:
Tatiana Zaharova-Ionașcu
Regia tehnică:
Tanța Micu
Sufleor:
Claudia Colceriu
Un gând al regizorului
« Sunt un om fericit. Prin viaţa mea au trecut femei tulburătoare : Violetta din Traviata, Rossina din Bărbierul, Julietta, Desdemona, Tosca…
Cu puţin timp în urmă, în Franţa, pe Coasta de Azur am avut o întâlnire pasională cu Carmen. Şi acum valsez fermecat de Silvia purtat de Valurile Dunării. Dunărea leaga Budapesta unde Silvia cântă şi dansează în cabaretul Orfeus, din Viena, oraşul iubirii şi destinului său. Şi tot Dunărea o aduce acum, aici, la Galaţi. Iar noi o întâmpinăm în straie şi decoruri strălucitoare, cu voci, balerini si instrumentişti de lux.
Silvia este, poate, cel mai frumos imn închinat eternului feminin. Şi ce este în fond acest etern feminin? Frumuseţe şi mister, gingăşie şi gelozie, temperament clocotitor şi rafinament discret. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, un singur nume, le-am spus SILVIA »
Cristian Mihăilescu (Regizor)
Actul I
În atmosfera efervescentă încărcată de entuziasmul publicului de la cabaretul Orfeus din Budapesta, celebra cântăreaţa Silvia susţine spectacolul de adio înaintea plecării într-un turneu la Paris. Printre meseni circula zvonul că din cauza acestei plecări a izbucnit un adevarat scandal public între contele Boni şi prinţul Edwin, acesta din urmă fiind hotărât să împiedice prin orice mijloace plecarea Silviei la Paris.
Dragostea dintre Silvia şi Edwin nu este un secret pentru nimeni, însă nu toţi sunt de acord cu ea. Familia se opune acestei relaţii, căutând să-i despartă pe cei doi tineri. De neînduplecat se arată a fi mama prinţului Edwin, Cecilia, care nu este alta decat o fostă dansatoare de cabaret. Singurii care au recunoscut-o şi îi cunosc secretul sunt bătrânul Feri şi chelnerul cabaretului, Miska. Cei doi au jurat că nu vor trăda adevărata identitate a Ceciliei care a fost cândva « Prinţesa Ceardaşului ».
Văzând că fiul său nu renunţă la Silvia, prinţesa mama îi înmânează lui Edwin, ordinul de chemare în armată, amintinu-i că este logodit de cinci ani cu verişoara sa, contesa Stazi.
Aceste argumente îl stânjenesc pe Edwin care anunţă oficial intenţia de a se căsătorii cu Silvia în termen de opt săptămâni, semnând în acest sens un contract ferm.
Cei doi tineri par ferciţi cu toate piedicile puse de prinţesa mama. Edwin va pleca în armată, iar Silvia va renunţa la turneul Parizian aşteptându-şi logodnicul.
Toata încrederea şi fericirea Silviei se năruie însă în faţa invitaţiei la logodna lui Edwin cu Stazi, pe care Boni, fără a cunoaşte adevărata situaţie, i-o arată ca dovadă a neseriozitaţii iubitului ei. Crezându-se înşelată, tânăra cântăreaţă se hotâraşte să plece la Paris cu Boni.
Actul II
Vom regăsi toate personajele în minunata sală de primire din palatul prinţului Lippert Weillersheim din Viena.
Crezând că Silvia l-a părăsit, Edwin acceptă să se logodească cu Stazi. La petrecerea ce anunţă logodna participă numai «oameni bogaţi şi distinşi ». Cu complicitatea lui Miska, acum majordom la palat, sunt anunţaţi Boni cu presupusa sa soţie Silvia şi contele Kazimir, tatal lui Boni, care în realitate este Feri.
Întâlnirea dintre Boni şi Stazi este electrizantă, cei doi se îndrăgostesc unul de altul uitând de cei din jur.
Edwin şi Silvia au ocazia de a-şi oferi unul altuia explicaţii.
Prinţesa mamă copleşită de amintirile gloriei din tinereţe va ceda în faţa dragostei celor doi tineri, binecuvântându-i.