Lieduri și muzică de cameră
Soliști:
Ana Băcanu
Alin Munteanu
Valentin Vasopol
La pian:
Tatiana Zaharova-Ionașcu
Lieduri din creația compozitorilor:
Robert Schumann, Piotr Ilici Ceaikovski, Serghei Rahmaninov, Leo Delibes, Tiberiu Brediceanu,
Theodor Rogalski, Gheorghe Skeletti ș.a.
Simfoart Quartet
Evelina Mehedinți – vioara I
Luiza Maria Dobrea – vioara a II-a
Mircea-Viorel Vicleanu – violă
Ștefan Daniel Mehedinți – violoncel
În program:
Franz Schubert – Cvartetul de coarde,nr. 13, op. 29, D.804 – Rosamunde (p.I – Allegro ma non tropo)
Antonín Dvořák – Cvartetul 12 – American (Allegro ma non troppo, Lento, Molto vivace, Finale: vivace ma non troppo)
Prezintă:
Laura Sava
Soprana Andreea-Diana Blidariu-Bucur, astudiat sub îndrumarea profesorilor universitari Bianca Manoleanu, Cristina Soreanuși Eleonora Enăchescu, în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, iar ulterior și-a continuat pregătirea muzicală la Academia Operei de Stat din Viena. S-a perfecționat la cursuri de măiestrie, susținute de importante voci ale artei interpretative (Leontina Văduva, Maria Krilovici, Bruna Baglioni și alții). Din 2016 este solistă a Teatrului Stela Popescu și a Teatrului Muzical Ambasadorii, iar din anul 2019, este angajata teatrului nostru. A susținut concerte în țară și în străinătate și a colaborat cu ansambluri instrumentale de prestigiu.
Tenorul Valentin Vasopol, a debutat după terminarea studiilor de la clasa maeștrilor Maria Slătinaru Nistor și Ionel Voineag, pe scena Operei din Brașov. Talentul său a fost remarcat repede, iar la recomandarea regizorului Cristian Mihăilescu este angajat al teatrului nostru. Valentin Vasopol a interpretat roluri din opere și operete dar și în spectacole de revistă. Preocupat de perfecționarea sa vocală a urmat diferite cursuri de master-class-uri, cu numeroși artiști reprezentativi ai liricii românești și universale.
Alin Munteanu, este student în ultimul an al Universității Naționale de Muzică din București, clasa Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș. Laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale, Alin Munteanu a debutat în anul 2020, la vârsta de 19 ani, cu rolul Schaunard din opera La Bohéme de Giacomo Puccini la Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard, colaborând apoi și cu alte instituții de cultură din țară. În mai anul acesta, înregistrează un nou debut într-un rol principal de această dată, dând viață personajului Marcello din opera La Bohéme, în cadrul Festivalului Internațional Leonard, Galați.
Cvartetul Simfoart s-a format la sfârșitul anului 2021, din dorința de a promova muzica de cameră în Galați. Concertul de debut a fost organizat cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard. În scurta perioadă de la înființare, ansamblul a susținut concerte în diferite locații importante din oraș. Membrii cvartetului sunt muzicieni de marcă, ce au în palmares numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și apariții pe marile scene ale lumii. Datorită pasiunii pentru muzică și a dorinței de a forma gustul publicului meloman pentru creația camerală, Cvartetul Simfoart a pregătit cu ocazia celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Internațional Leonard, două lucrări de o complexitate interpretativă ridicată.