Incepe: Sun 15 Oct 2017 (6:00 pm)

Se termina:

Locatie: În sala de spectacole a Teatrului Muzical

Telefon: 0236 418 912

Distribuie acest eveniment

Regia artistică: CRISTIAN MIHĂILESCU   *    Dirijor: SORIN OANCEA

Scenografia: BOGDANA PASCAL  *  Coregrafia: MIHAI MÂNDRUȚIU

***

Cristina – ADINA LAZĂR

Adam – FLORIN BOBEI

Printesa – NICOLETA MAIER

Weps – ADRIAN IONESCU

Adelaida – SILVIA-ALICE NIȚĂ

Stanislas – ANTON MIHAIL

Primarul Snek – DOMINIC CRISTEA

Ghizi – MIRELA STOICA

Profesor 1 – IONUȚ POPA

Profesor 2 – OVIDIU GHIOC

Berta – ROXANA DOBRE

Doamna – VIORICA MĂRĂNDICI

Gustav – GHEORGHE RACOVIȚĂ

ORCHESTRA, CORUL ȘI BALETUL TEATRULUI

Dirijorul corului: DANIEL NISTOR

Pregătirea muzicală: TATIANA IONAŞCU    *    Regia tehnică: VIORICA MĂRĂNDICI

Sufleor: CLAUDIA COLCERIU

 

 *   *

Subiectul
Într-un mic sat pierdut printre crestele munţilor Tirolului, ajunge vestea că stăpânul moşiei, un prinţ, va sosi în curând pentru a lua parte la o partidă de vânătoare de mistreţi. Liniştea sătenilor este tulburată de acestă veste neaşteptată, deoarece vor trebui, pe lângă pregătirile de primire, să procure şi vânatul preferat care lipsea în regiunea lor.
Această situaţie va fi exploatată în folos propriu de administratorul domeniilor princiare, baronul Weps, care va stoarce bani pe seama naivității oamenilor dezolaţi că ţinutul lor n-are mistreţi. Pentru acest fapt, ei sunt amendaţi de hrăpăreţul baron, care are nevoie de cât mai mulţi bani să achite datoriile acumulate de nepotul său Stanislas, favoritul prinţesei, la jocul de cărţi. Weps este speriat de posibilitatea dezonoarei care ar putea întina imaginea familiei.
În sat îşi face apariţia şi prinţesa, costumată în ţărăncuţă, pentru a face o surpriză soţului.
Aceste frământări şi întâmplări care au tulburat viaţa liniştită a satului ating şi dragostea dintre Cristina, poştăriţa satului şi Adam, un tânăr tirolez vânzător de păsări. Frumoasa fată intenţionează să profite de venirea prinţului pentru a-i cere favoarea unei slujbe la palat pentru Adam, cu toate că acesta este împotrivă, considerând nedemn de el un astfel de serviciu. Cu toată împotrivirea lui Adam, fata aşteaptă momentul potrivit şi îşi pune în aplicare planul, oferind buchetul de flori, primit de la logodnicul său, lui Stanislas, care se dă drept prinţ şi intră cu el în pavilionul de vânătoare pentru a-i cere favoarea atât de mult dorită de ea.
Aflând că logodnica sa Cristina se află în pavilion împreună cu prinţul, Adam se năpusteşte cu intenţia de a-i aplica o lecţie. În calea sa se interpune însă o ţărancă necunoscută şi-i oferă un buchet de flori în locul celui pe care Cristina n-a ştiut să-l păstreze. Adam este foarte surprins, el se află într-o mare dilemă, întrucât în obiceiurile locului, buchetul oferit de o femeie unui bărbat simbolizează dorinţa de a-i deveni soţie. Dar înainte de a se putea hotărî asupra atitudinii sale, Adam o vede pe Cristina ieşind din pavilion cu numirea lui în funcţia de la palat, act semnat de Stanislas. Prinţesa intră în pavilion şi anunţă dispariţia prinţului, iar actul 1 se termină cu cearta dintre cei doi îndrăgostiţi.
Pentru a afla amănunte despre cele întâmplate în pavilion, prinţesa cere aducerea forţată a lui Adam la curte. Cristina, indignată, se prezintă şi ea la palat, încercând să-şi apere cinstea. Dându-şi seama de adevăr şi de nevinovăţia poştăriţei, prinţesa bănuieşte prezenţa unui impostor în toată această afacere şi caută mijloace pentru a-l descoperi.
În cadrul unei serate, Cristina urmăreşte pe toţi aceia care se perindă în faţa prinţesei şi în momentul când recunoaşte pe vinovat, ea sună dintr-un clopoţel. Prin acest aranjament se descoperă că Stanislas s-a substituit prinţului şi drept pedeapsă este obligat să se însoare cu fata pe care a compromis-o. Furioasă pe Adam pentru bănuiala nedreaptă, Cristinei nu-i surâde deloc această rezolvare, mai ales că-şi iubeşte logodnicul, însă Adam nu o crede şi, nervoasă, îi acordă mâna lui Stanislas. Dar să nu uităm că Stanislas este favoritul prinţesei, care nu se îndură până la urmă să-l oblige la executarea pedepsei. Cu intenţia de a acoperi clevetirile ce circulau pe seama relaţiilor ei cu tânărul conte Stanislas, prinţesa îi comută „pedeapsa” în căsătoria cu o doamnă de la curte.
Odată cu această întorsătură se iscă un târg, privind noua partidă în perspectivă, care pe lângă bogăţia de ani mai prezintă şi cea a multor milioane. Weps nu pregetă să candideze în locul nepotului său.
Asistând la aceste meschine tocmeli şi combinaţii nedemne, Cristina dă dreptate celor susţinute de logodnicul ei că nu aceasta este lumea potrivită lor. Ei regretă toate cele întâmplate şi se împacă, hotărând să se căsătorească.